Arden Parks Baalse Hei
Turnhout

Verkenningstocht door Turnhout

Op ontdekking in Turnhout

Turnhout; een gezellige stad boordevol geschiedenis. De stad wordt ook wel gezien als de hoofdstad van de Antwerpse Kempen met vele toeristische attracties en een prachtige natuur. Het 14e-eeuwse Begijnhof, vereeuwigd door UNESCO als een onschatbare waarde, is slechts een van de vele parels die deze stad siert. Laat u betoveren door de tijdloze pracht van het eeuwenoude Kasteel van de Hertogen van Brabant, dat als een eerbiedwaardige wachter over de stad uitkijkt. Ervaar wat Turnhout u allemaal te bieden heeft!

 

Trek uw wandelschoenen aan of stap op de fiets

 
  Stadswandeling

  Een stadswandeling voert u langs het cultureel patrimonium van de hoofdstad van de Antwerpse Kempen. Aan u de keuze tussen twee thema's: de wandeling rond de speelkaart of de wandeling rond het kasteel. Beide wandelingen met vertrek en aankomst op de Grote Markt zijn combineerbaar.

  Natuurwandelingen

  Vier bewegwijzerde natuurwandelingen en zes wandelingen in reservaten en domeinen vestigen de aandacht steeds weer op een ander detail van de Turnhoutse natuur. Eén van de mooiste en ook langste wandelingen is de vennenwandeling, die u door het prachtige Turnhoutse vennengebied leidt.

 
  Fietsknooppuntennetwerk

  Het unieke fietsknooppuntennetwerk laat u toe uw fietstocht op maat en interesse samen te stellen. Het aantal kilometer, door bos of door weide, het aantal attracties of cafés... u bepaalt het allemaal zelf. U noteert enkel de knooppunten die u wil passeren en u kunt vertrekken. Dat wordt een heerlijk dagje ronddwalen op de fiets.

  Thematische fietsroutes

  Fiets over een tiental thematische, lusvormige fietsroutes. Bijvoorbeeld De Landlopersroute: deze 55 km lange fietsroute leidt u via buurgemeente Merksplas naar het pittoreske centrum van aardbeienstad Hoogstraten. Via de landloperskolonie van Wortel en het Graafsbos fietst u via een even mooi traject weer terug. Verschillende verkortingen zijn mogelijk.

 

Een dagje onderdompelen in cultuur

  Kasteel

  Het majestueuze Kasteel van de Hertogen van Brabant is nu de thuisbasis van gerechtigheid, waar recht en orde worden gehandhaafd te midden van eeuwenoude muren. Een steenworp verwijderd van dit imposante bouwwerk prijkt het provinciale culturele centrum 'De Warande', een oase van artistieke verrijking waar elke kunstliefhebber zijn dorst naar cultuur kan lessen.

  Het Begijnhof

  Duik terug in de tijd tijdens een bezoek aan het Begijnhof. De karaktersitieke begijnenhuisjes, de Calvariekapel, de tuinen en het begijnhofmuseum maken een bezoek aan deze historische site, erkend als UNESCO werelderfgoed vanwege zijn historische en architecturale waarde, meer dan waard. Geniet en laat de wereld maar even stilstaan.

 
  Het Nationaal Museum van de Speelkaart

  Dit museum beschikt over de belangrijkste verzameling speelkaarten uit Turnhout en de historische Nederlanden. Naast speelkaarten ziet u hier ook drukpersen en machines. Een grondige verkenning van diverse productietechnieken staat centraal. Dankzij het uitgestrekte museumgebouw kunnen talrijke originele machines tentoongesteld worden, waardoor bezoekers een diepgaand inzicht krijgen in het productieproces.

  De stoomtreintjes in het stadspark

  In het Stadspark van Turnhout kunnen bezoekers genieten van een unieke ervaring: het spoorwegparcours dat wordt bereden door miniatuurtreinen. Niet om lange afstanden af te leggen van Turnhout naar Antwerpen of Brussel, maar om een ontspannend ritje te maken over de aangelegde route in het park. Deze attractie biedt een plezierige afleiding voor zowel jong als oud.

 

Zo dicht bent u van Turnhout verwijderd vanaf Baalse Hei 

Bekijk vergelijkbare faciliteiten