Arden Parks Baalse Hei

Antwerpen

Deze bruisende metropool ligt op slechts een half uurtje rijden met de auto. De stad aan de stroom met haar beroemde modeontwerpers is een waar Bourgondisch paradijs.

Antwerpen

Deze bruisende metropool ligt op slechts een half uurtje rijden. Maar er is ook een treinverbinding en dan kom je aan in de ‘spoorwegkathedraal’ Antwerpen Centraal. Door vele kenners één van de mooiste stations ter wereld genoemd! …

Mode

Antwerpen, met “The Antwerp Six”, was al één van de trendsetters op modegebied met de Sint-Andrieswijk als het kloppend hart. De komst van de ModeNatie – bestaande uit het nieuwe ModeMuseum Provincie Antwerpen (MoMu), de befaamde Modeacademie en het Flanders Fashion Institute - bevestigt dit. Het nieuwe mekka voor modebewust Vlaanderen opende op 21 september 2002 zijn deuren. Talrijke stijlvolle boetieks, trendy shops en innemende tweedehandszaken staan garant voor onbeperkt winkelplezier.

Diamant

Antwerpen en diamant vormen al meer dan 500 jaar een schitterende combinatie. Duizenden Antwerpse diamantbewerkers zorgen ervoor dat 'Cut in Antwerp' wereldwijd hét kwaliteitslabel blijft. De diamantwijk beslaat nauwelijks één vierkante kilometer in de buurt van het Centraal Station. Een Diamantwandeling leidt je er doorheen en leert je alle facetten van de diamant kennen. 

Zoo

De Antwerpse Zoo herbergt zowat 6.000 verschillende diersoorten: van onoogelijk kleine creatuurtjes tot majestueuze reuzen. Andere attracties zijn de Egyptische Tempel, een planetarium, een aquarium en het vernieuwe aquaforum. De Antwerpse Zoo is gelegen aan het Centraal Station. Meer informatie vind je op de site van de Antwerpse zoo: www.antwerpsezoo.be.

Musea en kerken

Antwerpen vormde voor vele kunstenaars, ambachtslui en schrijvers een ideaal werkterrein en een belangrijke inspiratiebron. Denken we maar aan Rubens, Jordaens, Plantijn, Elsschot, Van Ostayen... Het resultaat is een stad vol kunst en cultuur. Meer dan 30 musea, talrijke historische kerken (waaronder de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal), beschermde monumenten en standbeelden bezorgen je een waar cultuurbad.

Stad aan de stroom

Wie Antwerpen zegt, zegt ook de Schelde en de haven. Een havenrondvaart en een boottrip op de Schelde bieden een uitstekende introductie op de intrigerende havenwereld. Een wandeling op het wandelterras langs de Schelde laat je inzien hoe sterk het historisch centrum verbonden is met het water. “Het Eilandje”, letterlijk middenin het oudste deel van de haven gelegen, is pure nostalgie. Je vindt er ook één van de twee Antwerpse jachthavens. En op het dak van het MAS (Museum aan de Stroom) kun je gratis van een uniek uitzicht over stad en Schelde genieten. Een stap verder vind je het Red Star Line museum, het nieuwe museum over de migratie naar Amerika, Ellis Island,  van 1873 tot  1934.

Antwerpen
Antwerpen
Antwerpen

Bekijk vergelijkbare faciliteiten